Herfstweekend

Het herfstweekend vindt plaats in de herfst. We vertrekken op vrijdagavond naar lokalen in de buurt van aalst om daar te overnachten, en komen zondag rond de middag terug. Tussendoor worden de leden voorzien van lekker eten, een goede slaapplek en toffe spelletjes!

Chiro Atrejoe kan indien nodig een bedje en/of een slaapzak voorzien voor u kind. Als dit nodig is, dient dit aangegeven te worden bij de inschrijvingen.

Dit jaar (2023)  vindt het Herfstweekend plaats op 10 - 12 november. De locatie waar we verblijven is Chiro KKos Asse (Oude Dendermondsebaan 15, Krokegem)

We verzamelen vrijdagavond om 18u aan het station van Aalst. We zijn terug in Aalst op zondag 12 november om 12u.

Hoe verloopt zo'n herfstweekend?

Voor het herfstweekend werken we met inschrijvingen.  Op voorhand wordt er een google forms verpsreid. Er wordt verwacht om deze in te vullen per kind dat deelneemt en op het gevraagde bedrag te betalen. Betalen kan cash op het einde van de voorgaande werking of via overschrijving. Pas wanneer de google forms ingevuld is en het bedrag betaald is, is de inschrijving van uw kind volledig.

Vrijdagavond wordt er verzameld aan Aalst station. Vandaar vertrekken we met de bus of met de trein naar een locatie in de buurt van Aalst. Er wordt verwacht dat de leden al gegeten hebben, gezien er enkel nog een kommetje soep wordt voorzien bij aankomst.

Op zaterdag worden de leden gewekt om 8 uur, dan maken ze zich klaar voor de dag. Om 8u30 is het ochtendformatie en gaan we ontbijten. Vanaf dan worden er spelletjes gespeeld. Doorheen de dag wordt er middageten, avondeten en een vieruurtje voorzien. 's Avonds wordt er een groepsactiviteit voorzien en dan gaan de leden slapen. Slaaptijd hangt  af van de afdeling waarin het lid zit.

Op zondag wordt er opgestaan, ontbeten en wordt er opgeruimd. Dan worden er nog een aantal groepspelletjes gespeeld. Ten slotte nemen we het openbaar vervoer terug naar station Aalst. Daar houden we de slotformatie rond de middag en dan mogen de leden naar huis. 

Wat kost zo'n herfstweekend?

Voor een herfstweekend vragen wij voor het eerste kind 20 euro. Als er nog broers of zussen meegaan, vragen wij voor elke extra broer of zus 16 euro. Indien uw kind een Uitpas met kansentarief heeft, dient u slechts 5 euro te betalen als u het nummer van de Uitpas doorgeeft aan ons.

Kortgezegd, het bedrag is:

Betalen kan gepast na de voorgaande werking (28 oktober) of door over te schrijven op volgende bankrekening: BE91 0688 9365 6276 met als mededeling: herfstweekend (jaar) + naam/namen kinderen

Wat moet mee op zo'n herfstweekend?

We gaan met het openbaar vervoer. Het lid moest dus zelf zijn/haar rugzak of koffer dragen. Er wordt dus gevraagd om enkel het noodzakelijke mee te nemen.

Dit moet zeker mee:

Neem zeker kleren/schoenen mee die vuil mogen worden

Alle waardevolle voorwerpen (Gsm's, speakers...) worden meegenomen op eigen risico. De Leiding bepaalt in hoeverre deze gebruikt mogen worden.